10 Fan Pier Lobby

Boston, MA

This dynamic and thematic two story, 5,000SF lobby for a national life insurance company's new Boston headquarters was inspired by the organization's bucolic Western Mass roots. The design evokes a "Forest In The City", recreating a naturalistic experience of ever changing lighting conditions of color and intensity and replicating the sun's daily position in a heavily developed urban center. Multiple systems of lighting involving more than 75 theatrical fixtures were placed at various angles and orientations to replicate the sun's movement from morning until sunset. After sunset, the lobby transforms into a magical moonlit garden.

SUSTAINABLE DESIGN

The development of this 17-story core and shell, 310,000 SF building is LEED Platinum certified. 

Architect
Elkus Manfredi Architects

Photography
Raj Das